19
Április
2023
|
09:43
Europe/Amsterdam

A Living Places Koppenhága, az UNESCO-UIA Világ Építészeti Fővárosa kezdeményezésének partnere 2023-ban

download

Hivatalosan is elstartolt az UNESCO-UIA Világ Építészeti Fővárosa 2023, így Koppenhága egész éven át izgalmas eseményeknek, kiállításoknak és értekezéseknek ad otthont az építészet és fenntartható városfejlesztés területén. A “Copenhagen in Common” című átfogó narratívával a Világ Építészeti Fővárosa 2023, olyan közös városi ügyekkel foglalkozik, mint a történelem, természet, mindennapi élet - és, hogy az építészet hogyan segítheti egy fenntarthatóbb jövő építését városainkban.

2023 tavaszán nyílik meg a "Living Places Koppenhága" amely a VELUX, EFFEKT, MOE és az Enemærke & Petersen együttműködésével jött létre.

 "A Living Places Koppenhága olyan megbeszéléseknek és tevékenységeknek ad teret, amelynek célja, hogy fontos diskurzusokat indítson az épületek szerepéről a lakhatás és a társadalom közötti szinergiában.” - Mondja Lone Feifer, a VELUX fenntartható épületekért felelős igazgatója

living-places-hero (1)

Forrás: EFFEKT architects                                 

 A hét prototípusból álló kiállítás - öt nyitott pavilont és kettő, befejezett, teljes nagyságú házat bemutatva újragondolja, hogy hogyan építünk ma, és kihívás elé állítja az építőipart, hogy olyan felelős és regeneratív megoldásokat hozzanak létre, amelyek az emberek és a bolygó javát szolgálják. A fókuszpont az új otthonok építésének új és fenntartható megközelítése, amely egyformán előnyünkre válik nekünk, embereknek és a bolygónak. Az épület az első olyan példa, amelynek a karbonlábnyoma háromszor kisebb a jelenlegi szabványnál és elsőosztályú beltéri klímával rendelkezik.

Lenyűgöző! Szeretne többet megtudni a Living Places Koppenhágáról?

Tudjon meg többet a Living Places Koppenhágáról!

Kövessen minket, hogy elsőkézből értesüljön a Living Places hírekről!

Üdvözlettel,

VELUX csapat