15
Szeptember
2022
|
09:25
Europe/Amsterdam

A VELUX Cégcsoport az EY Fenntarthatósági Díj nyertese 2022-ben

A VELUX Cégcsoport vehette át tegnap Koppenhágában az EY és a Dán Kereskedelmi Kamara Fenntarthatósági Díját klímastratégia kategóriában. A rangos elismerést a vállalat az értékláncon belüli károsanyag-kibocsátás drasztikus csökkentésére fókuszáló erőfeszítéseiért, valamint a teljes múltbeli működéséből származó szén-dioxid-kibocsátás visszamenőleges semlegesítéséért kapta. 

 

“A Klímastratégiai Díjat az a vállalat kaphatja meg, amely különösen ambiciózus célokat és feladatokat fogalmaz meg a klímaváltozást érintő stratégiájában. A független zsűri úgy látta, hogy a VELUX Cégcsoport jó példaként szolgál arra, hogyan képes egy nagy, jó alapokon álló vállalat átalakulni és valódi különbséget elérni” – mondta Jan C. Olsen, az EY Denmark vezérigazgatója. 

 

A győztes kihirdetésének pillanatában nagy volt az izgalom a kategória igen erős mezőnyében. A VELUX Cégcsoport rendkívül büszke arra, hogy klímastratégiájáért elnyerte a díjat. 

„Nagyon örülünk és megtiszteltetés számunkra, hogy elnyertük ezt a díjat. Fenntarthatósági stratégiánk nagy hangsúlyt fektet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére a vállalat minden területén, valamint azon dolgozunk, hogy a működésből származó korábbi kibocsátásainkat is semlegesítsük. Jó látni, hogy munkánkat elismerik és megbecsülik. Reméljük, hogy cselekedeteink arra ösztönöznek majd másokat is, hogy a tudománynak megfelelően alakítsák át a működésüket, és egyrészt csökkentsék saját kibocsátásukat, másrészt pedig saját értékláncukon túlmutató megoldásokba fektessenek be” – mondta Anders Götzsche, a VELUX Cégcsoport pénzügyi igazgatója és ideiglenes vezérigazgatója.  

 

A VELUX Cégcsoport 2020-ban elindított fenntarthatósági stratégiájának célja a vállalat működéséből származó szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentése (1. és 2. feladatkör), valamint az értékláncból származó kibocsátások felére csökkentése (3. feladatkör) 2030-ra. A VELUX emellett kötelezettséget vállalt az 1941-től 2041-ig, fennállásnak 100 éves évfordulójáig a vállalat történelmi szén-dioxid-kibocsátásának semlegesítésére. Ennek érdekében a vállalat a Természetvédelmi Világalappal (WWF) karöltve természetvédelmi és erdő-helyreállítási projekteket dolgoz ki szerte a világon, emellett pedig részese kíván lenni a teljes építőipari szektor fenntarthatósági átalakításának is.  

 

További információk: 

Kenyhercz Kinga 

ACG Reklámügynökség, Regional Client Lead 

kenyhercz.kinga@acg.hu  

+36 70 946 7322 

 

  

 

A VELUX Cégcsoportról 

 

A VELUX Cégcsoport több mint 80 éve teremt jobb életkörülményeket az emberek számára világszerte azzal, hogy segít a tetőn át érkező természetes fény és friss levegő lehető legjobb kihasználásában. A Cégcsoport termékprogramja tartalmaz tetőtéri ablakokat és moduláris tetőablakokat, díszrolókat, árnyékoló termékeket és redőnyöket, valamint kivitelezési és okosotthon-megoldásokat. E termékek segítenek megteremteni az egészséges és fenntartható beltéri klímát munkához és tanuláshoz, játékhoz és szórakozáshoz egyaránt. A Cégcsoport értékesítői és gyártói tevékenységét több mint 38 országban mintegy 12 500 munkatárs segítségével végzi. A VELUX Cégcsoport tulajdonosa a VKR Holding A/S, amely egy teljes mértékben nonprofit, jótékonysági alapítványok (A VELUX ALAPÍTVÁNYOK) tulajdonában, illetve családi tulajdonban lévő vállalat.2021-ben a VKR Holding összbevétele 3,5 milliárd euró volt, és a THE VELUX FOUNDATIONS 244 millió eurót adományozott jótékony célra.  

 

További információkért látogasson el a https://www.velux.com/ oldalra.