Budapest,
05
Április
2022
|
15:48
Europe/Amsterdam

A VELUX Cégcsoport felfüggeszti minden tevékenységét Oroszországban, Fehéroroszországban és Ukrajnában

Február 28-tól a VELUX Cégcsoport minden tevékenységét felfüggesztette Oroszországban és Fehéroroszországban. A tevékenységek beszüntetése négy nappal az után történt, hogy a VELUX szüneteltetni kezdte ukrajnai működését.

A VELUX Cégcsoport további értesítésig minden oroszországi és fehéroroszországi tevékenységét felfüggesztette. Ebbe beletartozik a rendelések felvétele, kiszállítása és teljesítése is. Az informatikai rendszereket lezárták, a VELUX és a három ország között minden pénzügyi tevékenységet megszüntettek, illetve minden dolgozót hazaküldtek.

Úgy döntöttünk, hogy vállalkozásként a legjobb lépés, ha további értesítésig felfüggesztjük tevékenységünket Oroszországban és Fehéroroszországban. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem tudjuk és nem is szabad ott folytatni tevékenységünket. Sajnáljuk, hogy ez a döntés óriási hatással van hűséges és elkötelezett munkatársainkra mindkét piacon” – mondta David Briggs, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója.

Minden ukrajnai tevékenység szünetel

A súlyos ukrajnai helyzet miatt a VELUX minden tevékenységét leállította Ukrajnában február 24-től kezdve, és minden dolgozót arra kért, hogy maradjanak otthon.

“A helyzet valóban szomorú és nagyon sajnálatos, és aggódunk ukrajnai kollégáinkért és üzleti partnereinkért” – mondta David Briggs. “Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az ukrajnai kollégákkal, és mindent megteszünk, hogy támogassuk őket.”

Információk a vállalatról

VELUX Oroszország
- piaci jelenlét 1991 óta
- 66 alkalmazott


VELUX Fehéroroszország
- piaci jelenlét 2002 óta
- 6 alkalmazott

VELUX Ukrajna

- piaci jelenlét 2001 óta
- 23 alkalmazott

 

A VELUX Cégcsoport tulajdonosa a VKR Holding A/S. A VKR Holding A/S a DOVISTA tulajdonosa is, ami nem folytat tevékenységet a fent nevezett három országban. További információért a VELUX Cégcsoportról, látogasson el a  velux.com-ra.

További információért keresse Stine Green Paulsent a stine.paulsen@velux.com e-mail címen vagy az alábbi telefonszámon: +4561120332

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport több mint 80 éve teremt jobb életkörülményeket az emberek számára világszerte azzal, hogy segít a tetőn át érkező természetes fény és friss levegő lehető legjobb kihasználásában. A Cégcsoport termékprogramja tartalmaz tetőtéri ablakokat és moduláris tetőablakokat, díszrolókat, árnyékoló termékeket és redőnyöket, valamint kivitelezési és okosotthon-megoldásokat. E termékek segítenek megteremteni az egészséges és fenntartható beltéri klímát munkához és tanuláshoz, játékhoz és szórakozáshoz egyaránt. A Cégcsoport értékesítői és gyártói tevékenységét több mint 40 országban mintegy 11 500 munkatárs segítségével végzi. A VELUX Cégcsoport tulajdonosa a VKR Holding A/S, amely egy teljes mértékben nonprofit, jótékonysági alapítványok (A VELUX ALAPÍTVÁNYOK) tulajdonában, illetve családi tulajdonban lévő vállalat. 2020-ban a VKR Holding teljes árbevétele 226 milliárd dán korona volt, a VELUX ALAPÍTVÁNYOK pedig 143 millió eurót adományoztak jótékony célokra. További információkért látogasson el a https://www.velux.com/ oldalra.