09
Augusztus
2021
|
13:29
Europe/Amsterdam

Apró nyári ellenségeink: a szúnyogok

Budapest, 2021. augusztus 9. Magyarországon abban a pillanatban, hogy beköszönt a nyári meleg, érkeznek vele együtt a szúnyogok is, megnehezítve estéinket és alvásunkat. A helyzet különösen kritikussá válhat az olyan időszakokban, mint a Duna július végi áradása, hiszen az elárasztott területeken az árvízi csípőszúnyog lárváinak fejlődése azonnal megindul. Bár ilyenkor országszerte megkezdődik a szúnyogirtás, a kifejlett példányok száma a lakott területeken is megnövekedhet*, ezért érdemes gondoskodnunk saját és otthonunk védelméről – hívja fel a figyelmet a VELUX Cégcsoport.

Az elmúlt időszakban hazánkban gyakran előfordultak felhőszakadások, amelyek kedvező körülményeket teremtettek a szúnyogok számára, számos helyszínen alakultak ki kisebb lárvatenyészőhelyek, ahol a meleg időjárás miatt gyorsan kifejlődtek a szúnyogok. A kifejlett példányok kirepültek, ezt követően pedig a Duna mentén és a fővárosban is megnőtt a számuk. Az országos szúnyoggyérítés mellett érdemes egyénileg is felkészülnünk az ilyen helyzetekre, és szúnyoghálóval megakadályozni a rovarok bejutását otthonainkba.

A VELUX azért fejlesztette ki legújabb, szinte láthatatlan, teljes mértékben rovarbiztos szúnyoghálóját, hogy garantálja a nyugodt nyári estéket. A háló a szúnyogok és más bogarak távoltartása mellett beengedi a friss levegőt, és nem zavarja a kilátást még leengedett állapotban sem.

Diszkrét és esztétikus védelem

Az új szúnyogháló modern fehér külsővel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a VELUX tetőtéri ablakokhoz. Az elegáns, keskeny kialakítás kifogástalan végeredményt garantál; a szúnyogháló használaton kívül szinte észrevehetetlen. Az eszköz pompásan kombinálható valamennyi belső árnyékolóval, amelyek szintén elérhetők fehér sínes változatban, igazodva a fehér VELUX tetőtéri ablakokhoz.

„A VELUX szúnyogháló úgy garantál védelmet a rovarokkal szemben, hogy közben nem zavarja a tetőtéri kilátást. Az eszköz elengedhetetlen kiegészítő a hálószobákban – különösen a gyermekek hálószobáiban, hiszen a rovarméreg náluk gyakorta nagyobb fájdalmat eredményez” 
- mondta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője.

Egyszerű felszerelés és használat

Az új VELUX szúnyogháló felszerelése rendkívül gyors és elég hozzá egyetlen szakember. A szúnyoghálót a belső falra rögzítik, nem közvetlenül az ablak keretére, a termék megrendelésekor pedig elég lemérni az ablaknyílás szélességét, hogy a megfelelő méretű szúnyoghálót kapjuk. A szúnyogháló többféle szélességben, és három különböző magasságban – 1600 mm, 2000 mm és 2400 mm – elérhető, a magasság pedig szereléskor még változtatható. Amennyiben vízszintes elrendezésű ablakelemmel is rendelkezünk, két csomag szúnyoghálóra és egy plusz szerelőkészletre lesz szükség.

A VELUX szúnyogháló fel- és leengedése manuálisan történik: az állás szabályozásához elég megragadni a fogantyút és lehúzni a hálót, használaton kívül pedig a felső vékony tárolóban pihen az eszköz. A szúnyogháló könnyedén kombinálható a VELUX belső sötétítőivel, valamint külső hővédő rolójával, a lehető legjobb beltéri klíma és a legnagyobb kényelem elérésének érdekében.

A szúnyogháló a VELUX webáruházban is kapható, így közvetlen az otthonunkba szállítják. Az árakkal és a technikai jellemzőkkel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a webáruházat.

Formális szöveg

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A Cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel; Magyarországon Fertődön és Fertőszentmiklóson, mellyel a régió egyik legnagyobb munkaadójaként tartják számon. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon, és a legnagyobb árbevételű cégek között a 286. helyen áll. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft.-t 2017 áprilisában arany fokozatú elismeréssel díjazták az Employer Branding Awardon (Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díja 2016) nagyvállalati kategóriában. A márka erejét 2004-ben, 2005-ben, 2007-ben, 2008-ban, 2012 óta pedig minden évben Superbrands, és 2009 óta Business Superbrands elismerésekkel is fémjelzik. A cég 2018-ban elnyerte az Energiahatékony Vállalat Díjat is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport több mint 80 éve teremt jobb életkörülményeket az emberek számára világszerte azzal, hogy segít a tetőn át érkező természetes fény és friss levegő lehető legjobb kihasználásában. A Cégcsoport termékprogramja tartalmaz tetőtéri ablakokat és moduláris tetőablakokat, díszrolókat, árnyékoló termékeket és redőnyöket, valamint kivitelezési és okosotthon-megoldásokat. E termékek segítenek megteremteni az egészséges és fenntartható beltéri klímát munkához és tanuláshoz, játékhoz és szórakozáshoz egyaránt. A Cégcsoport értékesítői és gyártói tevékenységét több mint 40 országban mintegy 11 500 munkatárs segítségével végzi. A VELUX Cégcsoport tulajdonosa a VKR Holding A/S, amely egy teljes mértékben nonprofit, jótékonysági alapítványok (A VELUX ALAPÍTVÁNYOK) tulajdonában, illetve családi tulajdonban lévő vállalat. 2020-ban a VKR Holding teljes árbevétele 226 milliárd dán korona volt, a VELUX ALAPÍTVÁNYOK pedig 143 millió eurót adományoztak jótékony célokra. További információkért látogasson el a https://www.velux.com/ oldalra.